Official title of the project

ENPARTS (EUROPEAN NETWORK OF PERFORMING ARTS)

Sectors

Project information

Cities
Serbia
Total budget of programme / project

243000

Implementation period
2008. Jan - 2013. Jan
Partners

PITEF TEATAR (Srbija), DANCE UMBRELLA (Velika Britanija), MUSICADHOY (Španija), MUSIK DER JAHRHUNDERTE (Nemačka) i SPIELZEIT’S EUROPA / BERLINER FESTSPIELE (Nemačka) i DANSENS HUS (Švedska)

Summary of the project

Putem koprodukcija njegovih partnera, u okviru ENPARTS-a će svake godine biti realizovano nekoliko eksperimentalnih koprodukcija plesne, pozorišne i muzičke umetnosti, koje će zatim biti prikazivane u evropskim centrima partnera učesnika. Ovo će biti omogućeno upravo mrežom razmene koju su institucije i festivali prethodno ostvarili. Mreža će se realizovati i putem internet sajtova sa zajedničkim programom za sve partnere, kao i putem audiovizuelnih dela koja će pratiti produkcije i činiti svedočanstvo o saradnji i njenim rezultatima.

Programme/Project objectives

Projekat je pokrenut s ciljem stvaranja trajne saradnje među najreprezentativnijim institucijama izvođačkih umetnosti u Evropi. Bitef teatar i još pet evropskih partnera inicijatori su i autori ovog eksperimentalnog petogodišnjeg projekta koji daje podršku novom stvaralaštvu i unapređenju umetničkih koprodukcija. Pod okriljem Evropske komisije, ENPARTS se zalaže za Evropu koja, budući raskršće različitih iskustava, može ostvariti jedinstvo upravo putem govora kulture i umetnosti.